Woningbouw De Slagen weer van start

De Slagen 2.jpg12-12-2018 13:35

Na tien jaar gaat er eindelijk weer worden gebouwd in de De Slagen. Staphorst Ontwikkeling BV en de gemeente hebben overeenstemming bereikt over de bouw van de laatste veertig woningen uit de eerste fase.

Wij zijn heel blij met deze ontwikkelingen. In de afgelopen raadsperiode hebben wij regelmatig informatie ontvangen van wethouder Jaspers Fayer en konden daaruit opmaken dat het een taai, complex en langdurig proces was om tot een afronding te komen. Wij stonden erbij en keken ernaar. Om het proces niet te verstoren is ons steeds gevraagd om terughoudend te zijn in reacties of bemoeienis. Vorig jaar is een paar keer aangekondigd dat de schop weer snel de grond in kan (de verwachting nog in 2018). Wethouder Mulder heeft dit samen met ambtenaren eindelijk af kunnen tikken.

In de afgelopen jaren heeft de raad met diverse moties geprobeerd het tij te keren. De gemeente had niet de touwtjes in handen, bewust is niet gekozen voor juridische stappen,  het moest vanuit onderhandelingen komen om dit resultaat te bereiken en dat is eindelijk gelukt.

Eén van de moties was voor extra groen, speel- en parkeerplaatsen in fase 1. Dit wordt nu gerealiseerd en daar hangt een prijskaartje aan, 240.000 is nodig om daarvoor een aantal kavels op te kopen om dit te realiseren. Wij kunnen dit steunen.

Inwoners en potentiele kopers krijgen inspraak over de inrichting van hun eigen leefomgeving of bouwkavel, dit vinden wij een goede zaak. In Rouveen wordt al jaren in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) verband gebouwd en dit is zeer succesvol. Het is mooi dat in De Slagen ook  in de geest van CPO gebouwd kan worden. Inwoners zijn na lange tijd weer aan zet en wij verwachten dat daar veel belangstelling voor is.

Luuk Hoeve

 

« Terug

Reacties op 'Woningbouw De Slagen weer van start'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.