Berichten geschreven door ChristenUnie Staphorst

 1. Rapport Radar Advies.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 16 mei 2023

  Rapport Radar Advies n.a.v. sinterklaasrellen november 2022

  In de raadsvergadering van 16 mei 2023 houdt Jan Carlo Bos een bijdrage namens de ChristenUnie onder de titel van: “Recht doen en vrede zoeken”.

  Hij begint deze bijdrage met een citaat uit het Bijbelboek Micha: ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, niet anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’. En deze opdracht van ‘recht doen’ en ‘zoeken naar vrede’ vormen ook de grondbeginselen van de ChristenUnie. Niet alleen in woorden, maar ook in houding en gedrag.

  Lees verder
 2. Klaas maidenspeech 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 8 september 2022

  Maidenspeech Klaas Piel

  Dromen, denken, durven, doen en doorzetten 

  Aan de hand van deze inspirerende woorden hield Klaas Piel afgelopen dinsdagavond zijn eerste bijdrage (maidenspeech) in de gemeenteraad van Staphorst. Hij gaf een inkijk in het werk op zijn agrarisch bedrijf, zijn persoonlijke overtuiging en sprak over het voorrecht om nu als volksvertegenwoordiger actief te mogen zijn. Mooi was ook de verbinding die hij vervolgens in zijn inhoudelijke bijdrage legde tussen Julius Caesar en de opgave en keuzes om te komen tot het opwekken van hernieuwbare energie in de gemeente Staphorst na 2030.

  Lees verder
 3. Coalitieakkoord 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 20 mei 2022

  Feestelijke avond!

  Het was gisteravond een feestelijke avond in het gemeentehuis. Een avond in het teken van onze lokale democratie

  Presentatie Coalitieakkoord

  Allereerst is het nieuwe coalitieakkoord ‘Bouwen en Verbinden’ gepresenteerd. Dit akkoord is opgesteld door SGP, ChristenUnie en CDA. Tijdens de vergadering heeft Jan Carlo Bos, namens de ChristenUnie, zijn duiding gegeven op dit akkoord en het (onderhandelings)proces in de afgelopen weken.

  Lees verder
 4. Informateur Gerrit Jan Kok.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 14 april 2022

  Voortgang formatieproces coalitie gemeente Staphorst

  Donderdagavond 14 april presenteerde informateur Gerrit Jan Kok zijn advies voor de nieuw te vormen coalitie in de gemeente Staphorst. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsbijeenkomst. Uit de door hem gevoerde gesprekken bleek dat een coalitie SGP, ChristenUnie en CDA een goede optie is. Zijn advies is om de volgende fase van formatie in te gaan met deze partijen.

  In deze fase neemt Gerald de Haan het stokje van Gerrit Jan Kok over. De partijen hebben hem benoemd als formateur. Zijn opdracht is om een coalitie en college te vormen en om samen met de partijen een coalitieakkoord te schrijven waarin op hoofdlijnen de ambities voor Staphorst worden verwoord. Dit akkoord vormt de basis voor de nieuwe bestuursperiode 2022-2026.

  Lees verder
 5. Onze dorpen 1d.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 13 maart 2022

  Onze dorpen

  “Hier kom ik weg”, is de titel van onze wekelijkse podcast. Diverse gasten hebben we het afgelopen jaar uitgenodigd om het verhaal van onze samenleving te vertellen. Ondernemers, vrijwilligers en kenners van onze lokale geschiedenis. Wat gebeuren er veel mooie zaken en wat een bijzondere bedrijven hebben we. We mogen er trots op zijn. Trots op de gemeente waar we wonen. Trots op onze inwoners en onze ondernemers.
   
  In de afgelopen periode hebben we als team ChristenUnie onze ambitie verteld. We willen behouden wat goed is en verbeteren wat nog niet goed genoeg is. We hebben de ambitie om Staphorst verder te ontwikkelen.

  Lees verder
 6. Carinova 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 12 maart 2022

  ChristenUnie #opdefietse in Staphorst Zuid

  In vijf weken bezoekt de ChristenUnie alle kernen van de gemeente Staphorst om gesprekken te voeren met inwoners, verenigingen en organisaties. De laatste etappe van de #opdefietse -vertel’s ronde vond vandaag plaats in Staphorst-Zuid.

  De dag werd gestart met een bezoek aan Carinova Staphorst. Twee medewerkers van deze thuiszorgorganisatie hebben verteld over hun werk in onze gemeente. Mooi om te horen hoe ze met veel liefde en compassie zorg bieden aan inwoners. We hebben ook stil gestaan bij de vele mantelzorgers in Staphorst en de impact met dementie. 

  Lees verder
 7. Schigravenweg 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 5 maart 2022

  ChristenUnie #opdefietse in Rouveen

  De vierde etappe van de #opdefietse – Vertel ’s – ronde vond zaterdag plaats in Rouveen. De ChristenUnie bezoekt in vijf weken alle kernen van de gemeente Staphorst om gesprekken te voeren met inwoners, verenigingen en organisaties.

  Lees verder
 8. Opdefietse WTC.JPG
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 26 februari 2022

  ChristenUnie op de fiets bij Wielertourclub Staphorst

  De verkiezingstour “op de fietse” van de ChristenUnie is sinds een aantal weken van start. De partij bezoekt elk weekend een dorp in de gemeente Staphorst en gaat in gesprek met inwoners, verenigingen en organisaties. Zaterdag was de ChristenUnie op bezoek in Punthorst.  Zo’n twintig vrijwilligers van Wielertourclub (WTC) Staphorst werden van koffie en een lekkernij voorzien.

  Lees verder
 9. Veldhuisweg 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 21 februari 2022

  ChristenUnie Staphorst op bezoek in IJhorst

  ChristenUnie Staphorst bezoekt alle kernen van de gemeente Staphorst. Onder de naam #Opdefietse – Vertel’s – ronde vinden allerlei gesprekken plaats met inwoners en vrijwilligers van Staphorst.  Afgelopen zaterdag vond de tweede etappe plaats met het bezoek aan IJhorst.

  Lees verder
 10. Opdefietse 2a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 15 februari 2022

  #Opdefietse: Staphorst Noord

  Onder het mom ‘Vertel ‘s’ bezoekt de ChristenUnie Staphorst in de komende weken alle kernen in onze gemeente om met inwoners en vrijwilligers in gesprek te gaan. Wat houdt hen bezig? Wat gaat er goed? Of waar maken zij zich juist zorgen over? Afgelopen zaterdag was de start in Staphorst – Noord. We praten u even bij.

  Lees verder