Berichten geschreven door Meilof Troost

 1. EWLN 1.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 30 juni 2023

  Raad volhardt in besluit om woningbouw tegen te houden

  Vechthorst heeft een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Staphorst, om het besluit van de gemeenteraad uit 2020 aan te vechten. Vechthorst is voornemens om op een ruime kavel aan de Ebbinge Wubbenlaan een dubbele woning af te breken en daar totaal 9 appartementen voor ouderen terug te bouwen, verdeelt over drie bouwlagen. Vergelijkbaar met een prachtig plan wat een aantal jaren geleden is gerealiseerd aan de overzijde van de Ebbinge Wubbenlaan.

  Het was voor de ChristenUnie in 2020 een lastige afweging, omdat er bezwaren waren uit de buurt, die goed voor te stellen waren. We zijn op bezoek geweest in de buurt en hebben ons laten informeren. De belangrijkste bezwaren waren en zijn het bouwvolume en het aantal parkeerplaatsen. Wat de buurt betreft is 6 appartementen op deze locatie echt het maximale. Voor Vechthorst is de bouw van minder appartementen financieel niet haalbaar.

  Lees verder
 2. Kerkheuvel (voorheen 2).jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 9 juni 2023

  Kerkheuvel in Rouveen

  In de afgelopen weken ontvingen zorgelijke signalen van verontruste inwoners over de ontwikkelingen op het perceel waar de historische kerkheuvel aan het Scholenland deel van uitmaakt. Deze berichten zijn voor ons aanleiding geweest om hierover vragen te stellen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

  Waar gaat het over?
  De kerkheuvel heeft een beschermde status (in het bestemmingsplan), is aangemerkt als een archeologisch monument en is als zodanig eeuwenlang onaangeroerd gebleven. Volgens de verontruste berichten is de kerkheuvel geëgaliseerd en de veldkeien -die deze bijzondere plek markeren - zouden niet meer aanwezig of zichtbaar zijn. Tot slot is er ook een sloot gedempt, vlak bij de kerkheuvel, die de contouren van de heuvel in het landschap accentueerde.

  Lees verder
 3. Woning.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 9 november 2022

  Woningbouw

  Gisterenavond tijdens de begrotingsvergadering mocht ik namens de ChristenUnie 4 moties indienen waarmee we proberen om de woningzoekenden binnen onze gemeente een handje te helpen.

  Naast de energiekosten is het vinden van een woning in onze gemeente toch zeker een belangrijk gespreksonderwerp. En hoewel wij als gemeente geen huizen te koop aanbieden hebben wij als fractie van de ChristenUnie toch mogelijkheden gezocht waarmee we onze inwoners op dit gebied kunnen bedienen.

  Lees verder
 4. Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg 1a.jpg
  Meilof.jpg Jan Carlo.jpg
  Door Meilof Troost, Jan Carlo Bos op 4 maart 2022

  Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg

  Ieder jaar organiseert de Prins Mauritsschool in Staphorst begin maart een herdenking bij het Flakstopmonument aan de Zwarteveenweg in Staphorst.

  Zo ook vandaag. De kinderen van groep 8 uit de klas van meester Westhoff kwamen naar de Zwarteveenweg om stil te staan bij de gebeurtenis van 6 maart 1944. Een Boeing B-17 met de naam 'Flakstop' werd op dit dag neergeschoten.

  Lees verder
 5. 1a.jpeg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 25 februari 2022

  Uitbreiding Haven Meppel

  De afgelopen weken werd er in de media gesproken over de wens van Meppel om het havengebied uit te breiden op het grondgebied van Staphorst. Het grondgebied van Staphorst wat als braakliggend terrein werd bestempeld. Dit beeld heeft ons gestoord, omdat dit geen recht doet aan dit waardevolle gebied.

  Lees verder
 6. Holocaust Namenmonument 1a.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 27 januari 2022

  Holocaust Namenmonument

  Vandaag, 27 januari, is het de jaarlijkse Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust.   Op deze dag herdenken we de holocaust, waarbij door genocide ongeveer 6 miljoen Joden zijn omgekomen. Op deze dag herdenken we ook de andere slachtoffers van de naziperiode. En juist in deze week kregen wij van het college de mededeling dat Staphorst alsnog ook een financiële bijdrage gaat leveren aan het Holocaust Namenmonument. In maart 2014 had het toenmalige college aangegeven dit niet te willen doen. Ons huidige college is op dit besluit teruggekomen en daar zijn we blij mee.

  Lees verder
 7. Stadsweg 1a.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 30 oktober 2021

  Op de fietse op de Stadsweg

  We zijn weer een ervaring rijker! Afgelopen woensdagochtend mochten Jan Carlo en ik meefietsen met een aantal scholieren op de Stadsweg in Rouveen. In alle vroegte zijn we op pad gegaan om eens met eigen ogen te zien en vooral ook te ervaren hoe het is om ‘s morgensvroeg op de fiets te zitten, terwijl allerlei grote en snelle voertuigen je inhalen en tegemoet komen. Wat is het daar ongelofelijk druk!

  Lees verder
 8. Schets A28 2.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 27 mei 2021

  Stovonde en op-en afritten A28

  Afgelopen dinsdag stond de bespreking van de verkenning van capaciteitsvergroting van de stovonde opnieuw op de agenda van de raad. In oktober 2020 deed het college een voorstel aan de raad om deze verkenning uit te voeren. De reden waarom dit voorstel naar de raad kwam was het alsmaar drukker worden verkeer in die omgeving. Enerzijds zorgt dit voor een steeds minder veilige situatie. Juist op deze plek waar veel fietsers, automobilisten en vrachtverkeer elkaar veelvuldig kruisen. Daarnaast loopt Staphorst mogelijk tegen nog een ander probleem aan. Doordat het verkeer, vooral tijdens de spits niet snel genoeg kan doorstromen, verwacht Rijkswaterstaat problemen op de A28.

  Lees verder
 9. foto blog verkeersveiligheid 1.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 13 oktober 2020

  Verkeersveiligheid

  Eind vorig jaar is er onder andere door de ChristenUnie een opdracht gegeven aan het college om met inwoners, winkeliers en bedrijven in gesprek te gaan over hoe we het doorgaande vrachtverkeer uit ons centrum zouden kunnen weren. Ons college is daarmee aan de slag gegaan. Er zijn gesprekken gevoerd met de ondernemers en ook is er een enquête uitgezet onder onze inwoners. Daar is massaal gehoor aan gegeven. De ChristenUnie is daar erg blij mee, omdat wij ervan overtuigd zijn dat de meest praktische oplossingen worden bedacht door onze eigen, betrokken gemeenschap.

  Lees verder
 10. IMG_0109-2.JPG
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 7 maart 2020

  Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid!

  Komende maand hopen we te herdenken dat onze gemeente 75 jaar geleden is bevrijd. In de media horen en zien we volop berichten voorbij komen over dit onderwerp. Over de daadwerkelijke bevrijding, maar ook over de verschrikkingen die daarmee gepaard gingen. Ook in onze gemeente zijn diverse werkgroepen aan de slag gegaan om hier aandacht aan te besteden. Erg belangrijk!

  Lees verder