Blog

 1. IMG_2991.jpeg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 15 juni 2022

  Gevolgen van de huidige stikstofaanpak zijn desastreus

  De sociaaleconomische gevolgen van de huidige stikstofaanpak zijn desastreus voor het toekomstperspectief van de agrarische sector in de gemeente Staphorst.

  Naar aanleiding van de kamerbrief van minister van der Wal van afgelopen vrijdag, 10 juni, en de daarbij behorende startnotitie Nationaal Programma Landelijk Gebied hebben we gisteravond in de raadsvergadering van Staphorst gesproken over de ontwikkelingen in het dossier stikstofaanpak.

  Lees verder
 2. Coalitieakkoord 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 20 mei 2022

  Feestelijke avond!

  Het was gisteravond een feestelijke avond in het gemeentehuis. Een avond in het teken van onze lokale democratie

  Presentatie Coalitieakkoord

  Allereerst is het nieuwe coalitieakkoord ‘Bouwen en Verbinden’ gepresenteerd. Dit akkoord is opgesteld door SGP, ChristenUnie en CDA. Tijdens de vergadering heeft Jan Carlo Bos, namens de ChristenUnie, zijn duiding gegeven op dit akkoord en het (onderhandelings)proces in de afgelopen weken.

  Lees verder
 3. Informateur Gerrit Jan Kok.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 14 april 2022

  Voortgang formatieproces coalitie gemeente Staphorst

  Donderdagavond 14 april presenteerde informateur Gerrit Jan Kok zijn advies voor de nieuw te vormen coalitie in de gemeente Staphorst. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsbijeenkomst. Uit de door hem gevoerde gesprekken bleek dat een coalitie SGP, ChristenUnie en CDA een goede optie is. Zijn advies is om de volgende fase van formatie in te gaan met deze partijen.

  In deze fase neemt Gerald de Haan het stokje van Gerrit Jan Kok over. De partijen hebben hem benoemd als formateur. Zijn opdracht is om een coalitie en college te vormen en om samen met de partijen een coalitieakkoord te schrijven waarin op hoofdlijnen de ambities voor Staphorst worden verwoord. Dit akkoord vormt de basis voor de nieuwe bestuursperiode 2022-2026.

  Lees verder
 4. Onze dorpen 1d.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 13 maart 2022

  Onze dorpen

  “Hier kom ik weg”, is de titel van onze wekelijkse podcast. Diverse gasten hebben we het afgelopen jaar uitgenodigd om het verhaal van onze samenleving te vertellen. Ondernemers, vrijwilligers en kenners van onze lokale geschiedenis. Wat gebeuren er veel mooie zaken en wat een bijzondere bedrijven hebben we. We mogen er trots op zijn. Trots op de gemeente waar we wonen. Trots op onze inwoners en onze ondernemers.
   
  In de afgelopen periode hebben we als team ChristenUnie onze ambitie verteld. We willen behouden wat goed is en verbeteren wat nog niet goed genoeg is. We hebben de ambitie om Staphorst verder te ontwikkelen.

  Lees verder
 5. Carinova 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 12 maart 2022

  ChristenUnie #opdefietse in Staphorst Zuid

  In vijf weken bezoekt de ChristenUnie alle kernen van de gemeente Staphorst om gesprekken te voeren met inwoners, verenigingen en organisaties. De laatste etappe van de #opdefietse -vertel’s ronde vond vandaag plaats in Staphorst-Zuid.

  De dag werd gestart met een bezoek aan Carinova Staphorst. Twee medewerkers van deze thuiszorgorganisatie hebben verteld over hun werk in onze gemeente. Mooi om te horen hoe ze met veel liefde en compassie zorg bieden aan inwoners. We hebben ook stil gestaan bij de vele mantelzorgers in Staphorst en de impact met dementie. 

  Lees verder
 6. Schigravenweg 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 5 maart 2022

  ChristenUnie #opdefietse in Rouveen

  De vierde etappe van de #opdefietse – Vertel ’s – ronde vond zaterdag plaats in Rouveen. De ChristenUnie bezoekt in vijf weken alle kernen van de gemeente Staphorst om gesprekken te voeren met inwoners, verenigingen en organisaties.

  Lees verder
 7. Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg 1a.jpg
  Meilof.jpg Jan Carlo.jpg
  Door Meilof Troost, Jan Carlo Bos op 4 maart 2022

  Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg

  Ieder jaar organiseert de Prins Mauritsschool in Staphorst begin maart een herdenking bij het Flakstopmonument aan de Zwarteveenweg in Staphorst.

  Zo ook vandaag. De kinderen van groep 8 uit de klas van meester Westhoff kwamen naar de Zwarteveenweg om stil te staan bij de gebeurtenis van 6 maart 1944. Een Boeing B-17 met de naam 'Flakstop' werd op dit dag neergeschoten.

  Lees verder
 8. ZORro 2a.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 1 maart 2022

  ZORro

  Aanstaande zaterdagmiddag is het ZORro Zaterdag. De ChristenUnie Staphorst heeft in haar verkiezingsprogramma een belangrijk punt gemaakt van Staphorst zwerfafval-vrij.

  Samen Staphorst Schoon! Dat is het doel.

  Daarvoor heeft de ChristenUnie de ZORro campagne bedacht.

  ZORro staat voor Zwerfafval OpRuimer. ZORro’s zijn helden: samen houden we Staphorst schoon. ZORro is Spaans voor vos en dat is een hint naar Jan Vos en de Jan Vosdag in IJhorst: een mooi voorbeeld van succesvol initiatief om zwerfafval op te ruimen.

  Lees verder
 9. Opdefietse WTC.JPG
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 26 februari 2022

  ChristenUnie op de fiets bij Wielertourclub Staphorst

  De verkiezingstour “op de fietse” van de ChristenUnie is sinds een aantal weken van start. De partij bezoekt elk weekend een dorp in de gemeente Staphorst en gaat in gesprek met inwoners, verenigingen en organisaties. Zaterdag was de ChristenUnie op bezoek in Punthorst.  Zo’n twintig vrijwilligers van Wielertourclub (WTC) Staphorst werden van koffie en een lekkernij voorzien.

  Lees verder
 10. 1a.jpeg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 25 februari 2022

  Uitbreiding Haven Meppel

  De afgelopen weken werd er in de media gesproken over de wens van Meppel om het havengebied uit te breiden op het grondgebied van Staphorst. Het grondgebied van Staphorst wat als braakliggend terrein werd bestempeld. Dit beeld heeft ons gestoord, omdat dit geen recht doet aan dit waardevolle gebied.

  Lees verder
 11. Veldhuisweg 1a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 21 februari 2022

  ChristenUnie Staphorst op bezoek in IJhorst

  ChristenUnie Staphorst bezoekt alle kernen van de gemeente Staphorst. Onder de naam #Opdefietse – Vertel’s – ronde vinden allerlei gesprekken plaats met inwoners en vrijwilligers van Staphorst.  Afgelopen zaterdag vond de tweede etappe plaats met het bezoek aan IJhorst.

  Lees verder
 12. Opdefietse 2a.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 15 februari 2022

  #Opdefietse: Staphorst Noord

  Onder het mom ‘Vertel ‘s’ bezoekt de ChristenUnie Staphorst in de komende weken alle kernen in onze gemeente om met inwoners en vrijwilligers in gesprek te gaan. Wat houdt hen bezig? Wat gaat er goed? Of waar maken zij zich juist zorgen over? Afgelopen zaterdag was de start in Staphorst – Noord. We praten u even bij.

  Lees verder
 13. Opdefietse fam Hol 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 4 februari 2022

  #Opdefietse: Maatschap Boessenkool-Hol

  Vanmorgen hebben Jan Carlo Bos en Klaas Piel een #opdefieste bezoek gebracht aan Maatschap Boessenkool – Hol. Aan de keukentafel hebben we een gesprek gevoerd met Jeroen, Alinda en Peter over ontwikkelingen binnen hun bedrijf, de gevolgen en impact en over de agrarische sector.

  Aanleiding van het bezoek waren de verschillende nieuwsberichten over de rechtszaak die is aangespannen door de milieuorganisatie MOB. In totaal zijn 33 boerenbedrijven betrokken in deze rechtszaak. Ook de vergunning die de familie/maatschap Boessenkool -Hol in 2018 heeft gekregen van de provincie Overijssel wordt aangevochten door de MOB.

  Lees verder
 14. Holocaust Namenmonument 1a.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 27 januari 2022

  Holocaust Namenmonument

  Vandaag, 27 januari, is het de jaarlijkse Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust.   Op deze dag herdenken we de holocaust, waarbij door genocide ongeveer 6 miljoen Joden zijn omgekomen. Op deze dag herdenken we ook de andere slachtoffers van de naziperiode. En juist in deze week kregen wij van het college de mededeling dat Staphorst alsnog ook een financiële bijdrage gaat leveren aan het Holocaust Namenmonument. In maart 2014 had het toenmalige college aangegeven dit niet te willen doen. Ons huidige college is op dit besluit teruggekomen en daar zijn we blij mee.

  Lees verder
 15. Supermarkt 1.jpg
  CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 21 januari 2022

  Van tekentafel tot winkelkar…

  Een nieuwe supermarkt in Rouveen. Over dit onderwerp heeft uw wellicht weleens iets gehoord of gelezen. En dat kan. De familie Bisschop is, als initiatiefnemer, al tien jaar bezig met dit plan voor het dorp Rouveen. En het proces gaat met drie stappen vooruit om vervolgens weer met twee stappen terug te gaan.

  Vorig jaar, in januari 2020, hebben wij als (als gemeenteraad) voor de laatste keer gesproken over het initiatief. Er lagen toen tekeningen/schetsen op tafel waar de raad aandacht heeft gevraagd voor (behoud van) de boerderij aan de Oude Rijksweg 457 en de totale omvang van het project. Op basis van deze uitspraken is de initiatiefnemer opnieuw naar de tekentafel gegaan en zijn de plannen aangepast. Afgelopen dinsdagavond is over dit aangepaste voor een supermarkt in Rouveen gesproken in de gemeenteraad.

  Lees verder