Blog

 1. NLF-105-2.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 27 november 2021

  ChristenUnie duo Jan Carlo Bos en Alwin Mussche op één en twee

  Jan Carlo Bos op één, wethouder Alwin Mussche op plek twee. Met dit politieke duo op kop heeft de ChristenUnie Staphorst de kandidatenlijst voor 2022 vastgesteld.  Vanwege de corona maatregelen kwam de partij in een online ledenvergadering bijeen. Bij de eerste tien kandidaten staan drie nieuwe kandidaten. Het ChristenUnie team heeft hiermee voor de komende vier jaar naast ervaring ook vernieuwing in huis.  

  Lees verder
 2. Ondernemer 1.JPG
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 19 november 2021

  Ondernemer!

  Toen ik in 2018 raadslid werd moest ik aangeven wat mijn nevenfuncties waren. Ondernemer, dat was ik, dat ben ik, al 24 jaar lang. Het was alleen wat verwarrend om te horen dat het ondernemerschap een nevenfunctie was. Voor mijn gevoel was het raadslidmaatschap de nevenfunctie ;-). Maar dat terzijde.

  Lees verder
 3. Plan Waanders site 5.jpg
  Luuk.jpg
  Door Luuk Hoeve op 19 november 2021

  Plan Waanders

  In de raadsvergadering van 16 november werd het plan Waanders opnieuw besproken. Dit plan is aangepast na opmerkingen over het eerder voorgelegde plan. Er is een gezamenlijk vertrekpunt: het is goed dat er iets gaat gebeuren met de locatie Waanders. Daar zijn we ook blij mee dit wordt ook onderkend door iedereen die wij spreken. Het is ook een unieke plek in het dorpshart van Staphorst. Ook initiatiefnemers benadrukt dit in zijn plannen.

  Lees verder
 4. Opdefietse plan Waanders 1a.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 13 november 2021

  Op bezoek bij de omwonenden van Plan Waanders

  Komende dinsdagavond zal de gemeenteraad met elkaar in gesprek gaan over de nieuwe plannen voor de locatie Waanders. De bespreking staat in het teken van een bespreking van de aangepaste ontwerpen van het gebouw en de gevolgen voor het parkeren en het verkeer in de nabije omgeving.

  Lees verder
 5. Begroting.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 11 november 2021

  Met elkaar op zoek naar het goede voor de gemeente Staphorst

  Afgelopen dinsdagavond hebben we als gemeenteraad van Staphorst met elkaar gesproken over de begroting van 2022. Een belangrijke vergadering, omdat we met elkaar de plannen en financiën voor het komend jaar van onze gemeente vaststellen.

  Tijdens deze vergadering brengt elke fractie zijn eigen ideeën in of worden gezamenlijke voorstellen voorbereid. Dat kan gaan over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de raadsvergadering wordt hierover met elkaar gesproken en uiteindelijk worden er besluiten genomen. 

  Lees verder
 6. jancarlobos-3b.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 6 november 2021

  ChristenUnie draagt Jan Carlo Bos voor als lijsttrekker

  Jan Carlo Bos is door het bestuur van ChristenUnie Staphorst voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De pas 40-jarige Bos is sinds 2018 raadslid en politiek leider van de ChristenUnie. De geboren en getogen Rouvener, die in Staphorst woont, is al jaren maatschappelijk sterk betrokken. Hij was voorheen voorzitter van SC Rouveen en Dorpsvereniging de Munnikenslag en is nog bestuurlijk actief binnen de Oranjevereniging Staphorst. Hij werkt in het dagelijks leven bij de gemeente Nunspeet.

  Lees verder
 7. Dankdag 2021.jpg
  Klaasje.jpg
  Door Klaasje Russcher op 3 november 2021

  Dankdag 2021

  Het aanschouwen van het morgenlicht.
  Het lezen van een mooi gedicht.
  Vreugde en verdriet delen.
  Genezen en helen.

  Lees verder
 8. Stadsweg 1a.jpg
  Meilof.jpg
  Door Meilof Troost op 30 oktober 2021

  Op de fietse op de Stadsweg

  We zijn weer een ervaring rijker! Afgelopen woensdagochtend mochten Jan Carlo en ik meefietsen met een aantal scholieren op de Stadsweg in Rouveen. In alle vroegte zijn we op pad gegaan om eens met eigen ogen te zien en vooral ook te ervaren hoe het is om ‘s morgensvroeg op de fiets te zitten, terwijl allerlei grote en snelle voertuigen je inhalen en tegemoet komen. Wat is het daar ongelofelijk druk!

  Lees verder
 9. D50_0219-4.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie Staphorst op 26 oktober 2021

  Algemene beschouwingen 2022

  In de raadsvergadering van 26 oktober 2021 heeft Jan Carlo Bos namens de ChristenUnie zijn bijdrage voor de algemene beschouwingen uitgesproken.

  Lees verder
 10. Staphorst en landbouw 1.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 20 oktober 2021

  Staphorst en landbouw: onlosmakelijk met elkaar verbonden

  Op 6 juli heeft de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraadsvergadering van Staphorst haar zorg uitgesproken over het toekomstperspectief van de landbouw in Staphorst. Directe aanleiding voor ons betoog was het verschijnen van de rapporten van Erisman en van het PBL. We hebben aangekondigd hier schriftelijke vragen over te gaan stellen.

  De afgelopen periode hebben wij hierover nagedacht en uitvoerig gesproken tijdens de fractievergaderingen. Dit heeft geresulteerd in onderstaande inleiding, overzicht van publicaties en daarnaast de schriftelijke vragen die wij, samen met de fractie van de SGP, aan het college van B&W hebben gesteld.

  Lees verder
 11. Aalstal 2a.jpeg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 2 oktober 2021

  Excursie Aalstal IJhorst

  Kort voor de zomervakantie kreeg de gemeenteraad van Staphorst een brief van Sportvisserij Oost-Nederland met als onderwerp “Aalstal IJhorst”. Als hengelsporter en lid van de Staphorster Hengelaars Vereniging spits je dan de oren. In 2015 is de aalstal in samenwerking met diverse partijen, op initiatief van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst – Staphorst e.o., gereconstrueerd.

  Lees verder
 12. De Broene Eugte.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 25 september 2021

  #opdefietse: Zwembad Staphorst de Broene 'eugte

  Na de #Opdefietse-zomertour zijn Luuk, Meilof en Jan Carlo weer met de blauwe CU-fiets op pad gegaan. Deze week hebben we een bezoek gebracht aan ons zwembad De Broene ‘eugte.

  Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Herma Steenbergen en Aaltje Compagner. Beide dames zijn bekende gezichten in het zwembad. Even tussen haakjes: Aaltje is al bijna 40 jaar in dienst van het zwembad – zo vertelde ze. Oftewel: wie heeft er geen zwemles van haar gehad? 

  Lees verder
 13. Santiago de Compostella 2.JPG
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 17 juli 2021

  Pelgrimstocht

  Zo’n tien jaar geleden wandelde mijn schoonmoeder vanaf Staphorst naar Santiago de Compostella. Een voetreis van dik 2.000 km. Niet in één keer overigens, maar in meerdere etappes. Ondanks dat, is en blijft het een enorme prestatie.  

  Als familie hebben we haar feestelijk onthaald op Praza do Obradoiro, het grote plein van Santiago. Het grote plein voor de Kathedraal van Santiago de Compostella. In verschillende toeristenboekjes wordt overigens dit plein één van de mooiste pleinen van Spanje genoemd. En terecht! Prachtig en heel erg indrukwekkend. Een aanrader dus.

  Lees verder
 14. Fiets op de Diek 2.jpg
  Logo CU.png
  Door ChristenUnie op 17 juli 2021

  ChristenUnie Staphorst werft kandidaten voor 2022

  ChristenUnie Staphorst kijkt vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Vanuit ons credo ‘als christen de samenleving dienen’ en het programma ‘Ons Waardevol Staphorst’ hebben wij deze periode veel Vertrouwen gekregen van de kiezers en Verantwoordelijkheid genomen. We hebben ons ingezet en mooie resultaten bereikt. Deze positieve bijdrage willen wij de komende jaren blijven voortzetten. Daarom zijn wij als ChristenUnie op zoek naar geschikte kandidaten die ons team willen versterken als raadslid of ondersteunend steunfractielid. En als dat nog niet past maar je wel graag een bijdrage wilt leveren, ontmoeten we je ook graag in een gesprek.

  Lees verder
 15. Begraafplaats Rouveen.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 8 juli 2021

  Dankbaar

  Stel je de (onwerkelijke) situatie eens voor: een jong gezin is in blijde verwachting. Ze hebben het iedereen verteld en treffen allerlei voorbereidingen. En dan, tijdens één van de controlebezoeken, krijgen ze het trieste bericht dat het kindje in de buik niet meer leeft. Wat een ongelofelijk klap moet dat zijn en wat een verdriet gaat er achter schuil. Voor ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen. Te midden van dat verdriet moeten ouders plotseling andere keuzes maken. Geen geboortebericht, maar een bericht van overlijden. Geen wiegje, maar een graf.

  Lees verder