Berichten geschreven door Alberto Schra

 1. Ondernemer 1.JPG
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 19 november 2021

  Ondernemer!

  Toen ik in 2018 raadslid werd moest ik aangeven wat mijn nevenfuncties waren. Ondernemer, dat was ik, dat ben ik, al 24 jaar lang. Het was alleen wat verwarrend om te horen dat het ondernemerschap een nevenfunctie was. Voor mijn gevoel was het raadslidmaatschap de nevenfunctie ;-). Maar dat terzijde.

  Lees verder
 2. Staphorst en landbouw 1.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 20 oktober 2021

  Staphorst en landbouw: onlosmakelijk met elkaar verbonden

  Op 6 juli heeft de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraadsvergadering van Staphorst haar zorg uitgesproken over het toekomstperspectief van de landbouw in Staphorst. Directe aanleiding voor ons betoog was het verschijnen van de rapporten van Erisman en van het PBL. We hebben aangekondigd hier schriftelijke vragen over te gaan stellen.

  De afgelopen periode hebben wij hierover nagedacht en uitvoerig gesproken tijdens de fractievergaderingen. Dit heeft geresulteerd in onderstaande inleiding, overzicht van publicaties en daarnaast de schriftelijke vragen die wij, samen met de fractie van de SGP, aan het college van B&W hebben gesteld.

  Lees verder
 3. Aalstal 2a.jpeg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 2 oktober 2021

  Excursie Aalstal IJhorst

  Kort voor de zomervakantie kreeg de gemeenteraad van Staphorst een brief van Sportvisserij Oost-Nederland met als onderwerp “Aalstal IJhorst”. Als hengelsporter en lid van de Staphorster Hengelaars Vereniging spits je dan de oren. In 2015 is de aalstal in samenwerking met diverse partijen, op initiatief van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst – Staphorst e.o., gereconstrueerd.

  Lees verder
 4. Adullam 2a.jpeg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 18 juni 2021

  #opdefietse Adullum gehandicaptenzorg - Streekheim en Horstheim

  Op een stralende donderdagmorgen is de fractie van de ChristenUnie op bezoek geweest bij de nieuwe locatie van Adullam, Streekheim. In het hart van ons dorp Staphorst staat sinds enige tijd een nieuw gebouw met zorgappartementen waar in totaal 32 bewoners wonen. Vier afdelingen met een centrale huiskamer met daaromheen acht appartementen.

  Lees verder
 5. Bijeenkomst boeren De Tippe 2a.jpeg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 13 maart 2021

  Politieke Bijeenkomst Landbouw

  Vanmiddag was er op evenemententerrein de Tippe in Staphorst een bijeenkomst voor boeren waarbij politieke partijen met elkaar en met de boeren in debat gingen over het thema landbouw. De bijeenkomst was een initiatief van Albert de Hon, René Dunnink en Henri Haasjes, van Actiegroep de Lichtmis. Het was een echte trekker-drive-in: van heinde en ver kwamen de trekkers de Tippe oprijden.

  Lees verder
 6. NK Kerk 2a.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 4 februari 2021

  Klimaatadaptie

  NH Kerk 3.jpg

  Vandaag is het 4 februari. Vanmorgen gaf de weer-app op mijn telefoon een waarschuwing: mogelijk hinder door overstroming. Het water bereikt in de IJssel momenteel waterstanden die we de laatste 10 jaar niet meer meegemaakt hebben. De uiterwaarden en buitendijkse gebieden lopen vol met water. Nu ben ik niet direct bang dat we in Rouveen natte voeten zullen krijgen. Het waterschap houdt de dijken goed in de gaten en voor zover ik weet is er geen sprake van achterstallig onderhoud.

  Lees verder
 7. MCR 2.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 31 oktober 2020

  #OpDeFietse: Rouveen groeit!

  Rouveen groeit als kool. En dat is positief nieuws. Al in het voorjaar hoorden we van diverse kanten dat de Multifunctionele Combischool uit haar voegen barst. Zowel de Levensboom als de Triangel kampen met ruimtegebrek.

  Lees verder
 8. Blog corona 1b.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 3 april 2020

  De Wereld Draait Door…?

  Vorige week vrijdag konden we na 15 jaar getuige zijn van de laatste uitzending van De Wereld Draait Door, op NPO1. Met Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts.

  In deze uitzending bracht Ilse de Lange op prachtige wijze het lied Turn! Turn! Turn! van The Byrds ten gehore. Ontroerend mooi om dit lied in de context van het kwetsbare leven van dit moment te horen.

  Mocht je dit fragment even terug willen zien, klik dan hier

   

  Lees verder
 9. Blog veemarkt staphorst 2.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 23 november 2019

  #TROTSOPDEBOER – De Staphorster (vee)markt

  Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag lag er een voorstel op tafel om de Verordening op de Veemarkt in te trekken. En eigenlijk is dat jammer. Want waarom moet deze ingetrokken worden? Eigenlijk zou deze in onze agrarische gemeente ingelijst moeten worden en in de gang het gemeentehuis naast de foto’s van de burgemeester gehangen moeten worden. Cultuur-historisch erfgoed is het, zo’n veemarkt-verordening.

  Lees verder
 10. Groenbeleidsplan.jpg
  Alberto.jpg
  Door Alberto Schra op 11 oktober 2019

  Staphorster Groen…. -beheer

  Dinsdagavond 8 oktober heeft de gemeenteraad gedebatteerd over het groenbeheer. De gemeente Staphorst geeft jaarlijks bijna 1,3 miljoen euro uit aan beheer van het groen. Er lag een voorstel op tafel van het college om circa 100.000 euro te besparen op het onderhoud van het groen. Om dat te bereiken wordt het kwaliteitsniveau op veel plekken verlaagd van basis naar laag. Concreet houdt dit in dat veel groen minder vaak gemaaid, gesnoeid en geschoffeld zal worden.

  Lees verder