Berichten geschreven door Klaasje Lier

 1. 2019-06-06 Kindergemeenteraad.jpg
  IMG_0241 Klaasje vierkant
  Door Klaasje Lier op 29 juni 2019

  “Hufterproof”

  Als raadslid van de ChristenUnie mocht ik groep 8 van de Triangel coachen om mee te doen aan de kindergemeenteraad.

  Ik was van harte welkom in deze enthousiaste klas. Een PowerPoint over de gemeente Staphorst was een mooie inleiding om de kinderen alvast voor te bereiden. Wat een kennis is al aanwezig. Het verbaasde me dat de kinderen al zoveel goede antwoorden op de vragen konden geven. Daarnaast ook nieuwsgierigheid en kwamen er  verschillende interessante vragen. 

  Lees verder
 2. Dag van de duurzaamheid 4
  IMG_0241 Klaasje vierkant
  Door Klaasje Lier op 10 oktober 2018

  Van raadszaal naar het klaslokaal

  Vandaag is de “dag van de duurzaamheid”.  In dat kader ben ik op bezoek geweest in drie klassen van de basisschool de “Triangel” om deze dag in het zonnetje te zetten! Het verbaasde mij dat kinderen zo jong al zo bekend zijn met het fenomeen “duurzaam”: minder lang douchen, afval scheiden, geen onnodige verlichting laten branden, zwerfafval opruimen.....

  Lees verder
 3. Boks - jong en oud
  IMG_0241 Klaasje vierkant
  Door Klaasje Lier op 6 maart 2018

  Onze strijd tegen eenzaamheid

  Sinds het overlijden van opa is oma (78) eenzamer geworden. Samen iets ondernemen, koffiedrinken of een spelletje doen; het is allemaal verleden tijd. Ze vindt het eng om er alleen op uit te gaan. Zeker met deze kou blijft ze maar liever binnen. De (klein)kinderen hadden zich voorgenomen om regelmatig langs te komen, maar (hoe herkenbaar) het schiet er in de drukte van alledag zo vaak bij in.

  Lees verder