Supermarkt Rouveen

Supermarkt Rouveen 1a.jpg
Luuk.jpg
Door Luuk Hoeve op 18 november 2020 om 22:00

Supermarkt Rouveen

In de raadsvergadering van 17 november 2020 heeft Luuk Hoeve vragen gesteld over de ontwikkelingen rondom het realiseren van een supermarkt in Rouveen.

De familie Bisschop zijn aan de ORW 457 al lang bezig met ontwikkelen van plannen voor een supermarkt in Rouveen. De plannen zijn een aantal keren beoordeelt door de omgevingskamer, maar ook weer terugverwezen en moesten aangepast worden. De plannen gaan uit van complete nieuwbouw, een supermarkt, met appartementen erboven en een aantal kleine winkels ervoor.Supermarkt Rouveen 2a.jpgOok wordt bij  de plannen parkeerruimte voor de Hervormde kerk betrokken. Het proces verloopt traag en moeizaam, maar de initiatiefnemers geloven in een goede uitkomst. Zij zien kansen om invulling te geven aan de door de gemeenschap zo gewenste supermarkt in Rouveen.

Op de vraag aan de wethouder wat de status op dit moment is antwoorde hij dat het plan onlangs opnieuw is beoordeeld door de Omgevingskamer. Hij verwacht voor het einde van dit jaar nog een uitkomt. Is deze positief, dan gaat het verder de procedure in en wordt het aan het college voorgelegd en daarna via de EPOS-raadsconsultatie ook aan de raad.

De initiatiefnemer vroeg zich af of het college nog achter de plannen van een supermarkt en winkels in Rouveen staat op de locatie aan de ORW 457. De wethouder gaf aan dat het college zeker achter het realiseren van een supermarkt in Rouveen staat.

In het proces is op dit moment nog geen rol voor het college om iets van deze plannen te vinden. Dit komt pas nadat de Omgevingskamer een advies voorlegt aan het College.

Een supermarkt in Rouveen wordt steeds concreter en de realisatie komt nu wel heel dichtbij.

Supermarkt Rouveen 1.jpg