#OpDeFietse: Rouveen groeit!

MCR 2.jpg
Alberto.jpg
Door Alberto Schra op 31 oktober 2020 om 22:20

#OpDeFietse: Rouveen groeit!

Rouveen groeit als kool. En dat is positief nieuws. Al in het voorjaar hoorden we van diverse kanten dat de Multifunctionele Combischool uit haar voegen barst. Zowel de Levensboom als de Triangel kampen met ruimtegebrek.

Dat betekend dat steeds meer jonge gezinnen kiezen voor Rouveen om te gaan wonen en hun kinderen naar school te laten gaan. Daar waar veel dorpsscholen in de regio te maken hebben met krimp, soms zelfs zodanig dat scholen moeten sluiten, laat Rouveen een andere beweging zien. En met de geplande uitbreiding van Rouveen Zuid, het gebied rondom de MCR, is de verwachting dat de groei nog verder door zal zetten.

Dat hadden we niet gedacht toen in 2011 de MCR haar deuren opende. Er was voldoende capaciteit en er waren wissellokalen, die bij drukte gebruikt konden worden.

Inmiddels draait de Triangel met twaalf groepen en de Levensboom met acht groepen. De wissellokalen zijn permanent in gebruik en de teams van beide scholen omvatten op bepaalde dagen meer dan dertig personen. Daarnaast zijn er allerlei externe specialisten die in het kader van extra zorg voor bepaalde leerlingen de school bezoeken en ook tijdelijk een werkplek nodig hebben.

Om dat eens met eigen ogen te bekijken zijn wij, Klaasje Lier en Alberto Schra, op bezoek geweest bij de MCR. We kregen een rondleiding van de beide directeuren waarbij we beide scholen en de peutergroep “Op Stap” hebben bekeken. En wat is het mooi om zo’n school in vol bedrijf te bezoeken. Wat een dynamiek! Het lijkt wel een bijenkast vol gonzende bijen. Groep 8 stond juist op het punt om op kamp te gaan. Wat een enthousiasme bij de leerlingen. Ze stonden te popelen. We hopen dat jullie genoten hebben van het schoolkamp. Even later gaat er ergens een bel en stormen groepen leerlingen het prachtige schoolplein op om even te ontladen en een frisse neus te halen.

We hebben een gesprek gehad met de beide directeuren, Harold Engels en Wim Hutten, en zij hebben ons verteld over hun plannen om extra ruimte te creëren in het bestaande gebouw. En ze willen daarin, samen met de gemeente, heel praktisch aan de slag gaan. Ze hebben ons laten zien welke creatieve oplossingen ze voor ogen hebben.

Bij de behandeling van de zomernota, in juni, hebben we al aandacht gevraagd voor de ruimteproblemen in de MCR en heeft de wethouder toegezegd met een memo te komen hierover.

Als raad zijn we nog in afwachting van deze memo van het college waarin de geprognotiseerde en werkelijke leerlingaantallen, alsmede een overzicht van de eventuele uitbreidingen en kosten hiervan, worden gepresenteerd.

Tijdens de Algemene Beschouwingen afgelopen week heeft de wethouder aangegeven dat wanneer er uitbreiding noodzakelijk is, het college hierop adequaat zal acteren zodat de scholen niet in de knel komen.