Algemene Beschouwingen 2021

A28-2.jpg
Jan Carlo.jpg
Door Jan Carlo Bos op 27 oktober 2020 om 20:30

Algemene Beschouwingen 2021

Het coronavirus heeft grote impact in ons leven. Het maakt ons kwetsbaar. Aandacht aan elkaar geven is belangrijk. In deze tijd moeten we een begroting van 2021 vaststellen. Een begroting die volgend jaar een tekort kent, maar ook perspectief biedt voor de komende jaren. 

Vanavond is de begroting van 2021 van de gemeente Staphorst opiniërend in de raadsvergadering besproken.
Tijdens deze vergadering heeft onze fractievoorzitter Jan Carlo Bos onze Algemene Beschouwingen uitgesproken. In onze Algemene Beschouwingen hebben we aandacht gevraagd voor onder meer de volgende zaken
Betrek jongeren actief bij de corona-aanpak in onze gemeente.

  • Voorkeur voor een gefaseerde uitvoering van op- en afritten A28 – Onderzoek een tussenvariant voor een op- en afrit naar Zwolle bij de Gorterlaan/Dekkersweg.
  • Voldoende capaciteit voor de scholen, waaronder Triangel, Levensboom en CNS Staphorst.
  • Samen met lokale partijen de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw gemeentehuis met woningbouw en andere huisvesting.
  • Samen met vertegenwoordigingen van jongeren een plan van aanpak maken over de bespreekbaarheid van alcohol, drugs, seksualiteit, gamen.
  • Op zoek naar de 20e burgemeester van Staphorst.
  • Onze Staphorster samenleving met belangrijke waarde van kerken.

Op 10 november zal de gemeenteraad van Staphorst opnieuw spreken over de begroting van 2021. Dan gaan we over tot besluitvorming.

Wilt u de hele bijdrage lezen: AB-ChristenUnie 2021