Berichten geschreven door Jan Carlo Bos

 1. Foto blog eindejaar 2021-3.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 22 december 2021

  Voor elkaar zijn!

  Ik heb een notitieboekje. In dat notitieboekje schrijf ik leuke en bijzondere uitspraken van mensen op. Het zijn van uitspraken die blijven hangen. Waar je ook langer over na blijft denken.

  Een paar jaar geleden, tijdens een studiemiddag in Utrecht, zie iemand eens: ‘Iedere Maria heeft een Elisabeth nodig en iedere Paulus een Timotheüs’. En ook deze uitspraak heb ik genoteerd in mijn notitieblokje. En ik dacht erover na.

  Lees verder
 2. Plan Rouveen Zuid 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 3 december 2021

  Voorrang eigen inwoners bij nieuwbouw

  Goed nieuws!! Vandaag werd bekend dat de landelijke overheid gemeenten de mogelijkheid wil bieden om eigen inwoners voorrang te geven bij nieuwbouwplannen. Daarvoor is een voorstel ontwikkeld die nu verder besproken zal gaan worden. Nu is het wettelijk niet toegestaan om eigen inwoners voorrang te geven en is dit alleen voorbehouden aan de Waddeneilanden.

  Lees verder
 3. De Broene Eugte.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 25 september 2021

  #opdefietse: Zwembad Staphorst de Broene 'eugte

  Na de #Opdefietse-zomertour zijn Luuk, Meilof en Jan Carlo weer met de blauwe CU-fiets op pad gegaan. Deze week hebben we een bezoek gebracht aan ons zwembad De Broene ‘eugte.

  Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Herma Steenbergen en Aaltje Compagner. Beide dames zijn bekende gezichten in het zwembad. Even tussen haakjes: Aaltje is al bijna 40 jaar in dienst van het zwembad – zo vertelde ze. Oftewel: wie heeft er geen zwemles van haar gehad? 

  Lees verder
 4. Santiago de Compostella 2.JPG
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 17 juli 2021

  Pelgrimstocht

  Zo’n tien jaar geleden wandelde mijn schoonmoeder vanaf Staphorst naar Santiago de Compostella. Een voetreis van dik 2.000 km. Niet in één keer overigens, maar in meerdere etappes. Ondanks dat, is en blijft het een enorme prestatie.  

  Als familie hebben we haar feestelijk onthaald op Praza do Obradoiro, het grote plein van Santiago. Het grote plein voor de Kathedraal van Santiago de Compostella. In verschillende toeristenboekjes wordt overigens dit plein één van de mooiste pleinen van Spanje genoemd. En terecht! Prachtig en heel erg indrukwekkend. Een aanrader dus.

  Lees verder
 5. Begraafplaats Rouveen.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 8 juli 2021

  Dankbaar

  Stel je de (onwerkelijke) situatie eens voor: een jong gezin is in blijde verwachting. Ze hebben het iedereen verteld en treffen allerlei voorbereidingen. En dan, tijdens één van de controlebezoeken, krijgen ze het trieste bericht dat het kindje in de buik niet meer leeft. Wat een ongelofelijk klap moet dat zijn en wat een verdriet gaat er achter schuil. Voor ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen. Te midden van dat verdriet moeten ouders plotseling andere keuzes maken. Geen geboortebericht, maar een bericht van overlijden. Geen wiegje, maar een graf.

  Lees verder
 6. Invaliden parkerkaart 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 18 juni 2021

  Invalidenparkeerkaart

  In Staphorst is gratis parkeren een groot goed. Daar zijn we blij mee en het is ook belangrijk voor onze lokale middenstand. Ook voor de minder validen zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat ook zij volop mee kunnen (blijven) doen in onze samenleving.

  Nu kan een inwoner een invalidenparkeerkaart aanvragen bij een gemeente. Omdat daarvoor kosten worden gemaakt (waaronder een keuring), kunnen gemeenten een bijdrage (leges) vragen voor deze kaart.

  Lees verder
 7. Op de fietse.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 5 juni 2021

  #OpdeFietse: Voetbalverenigingen

  Vandaag zijn nieuwe versoepelingen ingegaan. Ook voor sportverenigingen. En dat is goed nieuws! Voor onze fractie een mooie gelegenheid om ‘Op de Fietse’ een rondje langs de voetbalvelden te maken.

  Op elk sportpark werden we hartelijk ontvangen door de voorzitters; Rudy Klomp bij SC Rouveen, Benny Miggels bij vv Staphorst en Klaas Woudsma / Willem Jan Oosterveen bij Voetbalvereniging IJhorst. Met een kop koffie hebben we samen gesproken over het ‘wel en wee’ binnen de club. Over ontwikkelingen en ideeën. Over praktische zaken, maar ook grotere zaken.

  Lees verder
 8. JC 29-05-2021 2.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 29 mei 2021

  ChristenUnie Staphorst vraagt om opheldering

  De fractie van de ChristenUnie maakt zich zorgen over consequenties van voorgenomen financiële plannen bij de Provincie Overijssel voor de gemeente Staphorst. Aanleiding is een bericht in de afgelopen dagen dat de Provincie afstevent op een miljoenentekort en fors moeten bezuinigen. Daarbij wordt gesproken over bezuinigingen op aanleg van gemeentelijke fietspaden, aanpak van vakantieparken en faunaknelpunten.

  Lees verder
 9. Op de fietse2.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 22 mei 2021

  #OpdeFietse: Stichting Welzijn Staphorst

  Afgelopen donderdagavond hebben Klaasje Russcher en Jan Carlo Bos een “Op de Fietse’ bezoek gebracht aan Stichting Welzijn Staphorst in het Dienstencentrum.

  SWS, een welzijnsorganisatie die zich inzet voor alle inwoners van 24 jaar en ouder. Met zes bevlogen medewerkers en, niet te vergeten, meer dan 130 vrijwilligers tijdens één van de activiteiten in Staphorst, Rouveen of IJhorst!

  Lees verder
 10. Op de fietse JC.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 15 mei 2021

  ChristenUnie Staphorst op eigen fietse

  Het moment om een nieuwe aanwinst in de meimaand fietsmaand te presenteren is niet zo verwonderlijk. De ChristenUnie Staphorst beschikt namelijk sinds kort over een eigen CU-fiets om daarmee op pad te gaan. Fractievoorzitter Jan Carlo Bos is zijn nopjes met deze tweewieler: ‘Het is uniek exemplaar, helemaal in de kleuren van onze partij. En het resultaat mag er zijn: het past helemaal bij onze ‘Op de Fietse’ gesprekken’.

  Lees verder