Berichten geschreven door Jan Carlo Bos

 1. Zomernota 2023.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 1 juli 2023

  Zomernota 2023

  Afgelopen week hebben we de zomernota 2023 besproken. In de zomernota krijgen we (op hoofdlijnen) inzicht in de financiële verwachten van de gemeente Staphorst voor de komende jaren en bespreken we belangrijke aandachtspunten voor het jaar 2024.  

  De financiële verwachtingen van de gemeente Staphorst zijn op termijn niet rooskleurig. In het jaar 2026 en 2027 worden forse financiële tekorten verwacht. Dit komt omdat gemeenten in dat jaar veel minder geld uit Den Haag krijgen.  

  Lees verder
 2. Experiment 047-2
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 24 oktober 2022

  Algemene beschouwingen 2023

  In de raadsvergadering van 25 oktober 2022 heeft Jan Carlo Bos namens de ChristenUnie zijn bijdrage voor de algemene beschouwingen uitgesproken.

  Lees verder
 3. Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg Meilof.jpg
  Door Jan Carlo Bos, Meilof Troost op 4 maart 2022

  Herdenking omgekomen vliegers Zwarteveenweg

  Ieder jaar organiseert de Prins Mauritsschool in Staphorst begin maart een herdenking bij het Flakstopmonument aan de Zwarteveenweg in Staphorst.

  Zo ook vandaag. De kinderen van groep 8 uit de klas van meester Westhoff kwamen naar de Zwarteveenweg om stil te staan bij de gebeurtenis van 6 maart 1944. Een Boeing B-17 met de naam 'Flakstop' werd op dit dag neergeschoten.

  Lees verder
 4. Opdefietse fam Hol 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 4 februari 2022

  #Opdefietse: Maatschap Boessenkool-Hol

  Vanmorgen hebben Jan Carlo Bos en Klaas Piel een #opdefieste bezoek gebracht aan Maatschap Boessenkool – Hol. Aan de keukentafel hebben we een gesprek gevoerd met Jeroen, Alinda en Peter over ontwikkelingen binnen hun bedrijf, de gevolgen en impact en over de agrarische sector.

  Aanleiding van het bezoek waren de verschillende nieuwsberichten over de rechtszaak die is aangespannen door de milieuorganisatie MOB. In totaal zijn 33 boerenbedrijven betrokken in deze rechtszaak. Ook de vergunning die de familie/maatschap Boessenkool -Hol in 2018 heeft gekregen van de provincie Overijssel wordt aangevochten door de MOB.

  Lees verder
 5. Foto blog eindejaar 2021-3.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 22 december 2021

  Voor elkaar zijn!

  Ik heb een notitieboekje. In dat notitieboekje schrijf ik leuke en bijzondere uitspraken van mensen op. Het zijn van uitspraken die blijven hangen. Waar je ook langer over na blijft denken.

  Een paar jaar geleden, tijdens een studiemiddag in Utrecht, zie iemand eens: ‘Iedere Maria heeft een Elisabeth nodig en iedere Paulus een Timotheüs’. En ook deze uitspraak heb ik genoteerd in mijn notitieblokje. En ik dacht erover na.

  Lees verder
 6. Plan Rouveen Zuid 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 3 december 2021

  Voorrang eigen inwoners bij nieuwbouw

  Goed nieuws!! Vandaag werd bekend dat de landelijke overheid gemeenten de mogelijkheid wil bieden om eigen inwoners voorrang te geven bij nieuwbouwplannen. Daarvoor is een voorstel ontwikkeld die nu verder besproken zal gaan worden. Nu is het wettelijk niet toegestaan om eigen inwoners voorrang te geven en is dit alleen voorbehouden aan de Waddeneilanden.

  Lees verder
 7. De Broene Eugte.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 25 september 2021

  #opdefietse: Zwembad Staphorst de Broene 'eugte

  Na de #Opdefietse-zomertour zijn Luuk, Meilof en Jan Carlo weer met de blauwe CU-fiets op pad gegaan. Deze week hebben we een bezoek gebracht aan ons zwembad De Broene ‘eugte.

  Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Herma Steenbergen en Aaltje Compagner. Beide dames zijn bekende gezichten in het zwembad. Even tussen haakjes: Aaltje is al bijna 40 jaar in dienst van het zwembad – zo vertelde ze. Oftewel: wie heeft er geen zwemles van haar gehad? 

  Lees verder
 8. Santiago de Compostella 2.JPG
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 17 juli 2021

  Pelgrimstocht

  Zo’n tien jaar geleden wandelde mijn schoonmoeder vanaf Staphorst naar Santiago de Compostella. Een voetreis van dik 2.000 km. Niet in één keer overigens, maar in meerdere etappes. Ondanks dat, is en blijft het een enorme prestatie.  

  Als familie hebben we haar feestelijk onthaald op Praza do Obradoiro, het grote plein van Santiago. Het grote plein voor de Kathedraal van Santiago de Compostella. In verschillende toeristenboekjes wordt overigens dit plein één van de mooiste pleinen van Spanje genoemd. En terecht! Prachtig en heel erg indrukwekkend. Een aanrader dus.

  Lees verder
 9. Begraafplaats Rouveen.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 8 juli 2021

  Dankbaar

  Stel je de (onwerkelijke) situatie eens voor: een jong gezin is in blijde verwachting. Ze hebben het iedereen verteld en treffen allerlei voorbereidingen. En dan, tijdens één van de controlebezoeken, krijgen ze het trieste bericht dat het kindje in de buik niet meer leeft. Wat een ongelofelijk klap moet dat zijn en wat een verdriet gaat er achter schuil. Voor ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen. Te midden van dat verdriet moeten ouders plotseling andere keuzes maken. Geen geboortebericht, maar een bericht van overlijden. Geen wiegje, maar een graf.

  Lees verder
 10. Invaliden parkerkaart 1a.jpg
  Jan Carlo.jpg
  Door Jan Carlo Bos op 18 juni 2021

  Invalidenparkeerkaart

  In Staphorst is gratis parkeren een groot goed. Daar zijn we blij mee en het is ook belangrijk voor onze lokale middenstand. Ook voor de minder validen zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat ook zij volop mee kunnen (blijven) doen in onze samenleving.

  Nu kan een inwoner een invalidenparkeerkaart aanvragen bij een gemeente. Omdat daarvoor kosten worden gemaakt (waaronder een keuring), kunnen gemeenten een bijdrage (leges) vragen voor deze kaart.

  Lees verder