En zie, Ik ben met u al de dagen…

Wolken.jpg
Jan Carlo.jpg
Door Jan Carlo Bos op 21 mei 2020 om 05:00

En zie, Ik ben met u al de dagen…

Het zijn bekende woorden uit Mattheus 28, het zendingsbevel; ‘Gaat dan heen, maakt alle volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding van de wereld’ (NGB51)

Deze woorden hebben een bijzondere betekenis in mijn leven. Het was de trouwtekst tijdens de inzegening van het huwelijk van mijn ouders in 1973. Woorden die zij hebben meedragen in hun huwelijk van ruim 30 jaar, totdat mijn moeder in 2003 - op 53 jarige leeftijd - overleed aan de gevolgen van kanker. Op de gedenksteen van haar graf staat deze tekst nu als woorden van troost, bemoediging en een belofte voor ons. En zie, Ik ben met u al de dagen…

Op deze dag, Hemelvaartsdag, horen we deze tekst opnieuw. En hoe actueel en toepasselijk zijn deze woorden. In een tijd waarin we geconfronteerd worden met allerlei beperkingen, waarbij eenzaamheid heerst, er onzekerheid bestaat over inkomsten en grote zorgen zijn over de toekomst.  
We zijn dankbaar voor alle mensen zich die met hart en ziel inzetten om deze crisis te bezweren. In welke vorm dan ook. En we bidden voor alle mensen met (stil) verdriet en vragen of de huidige positieve ontwikkelingen zich mogen doorzetten!

En dan klinken deze woorden:  En zie, Ik ben met u, al de dagen….
Woorden van troost, bemoediging en een belofte!

Een goede Hemelvaartsdag toegewenst!

Jan Carlo Bos
Fractie ChristenUnie Staphorst