Dag van de duurzaamheid

Image4.jpg
Nelie Huls.jpg
Door Nelie Huls op 11 oktober 2019 om 15:52

Dag van de duurzaamheid

Donderdag 10/10: dag van de duurzaamheid. En duurzaam zijn, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Jong geleerd is oud gedaan, toch? Daarom wordt er op de basisscholen ook aandacht voor dit onderwerp gevraagd door middel van een Voorleesactie.

Gewapend met het boekje ‘Sem en Saar geven positieve energie’, mocht ik klas 5 van de Prins Mauritsschool in Staphorst bezoeken.

Wat weten kinderen van die leeftijd over duurzaamheid? Nou, in ieder geval meer dan ik dacht! Samen in gesprek gaan over duurzaamheid. Wat doe jij om duurzaam te zijn?

Water besparen door niet te lang te douchen of, in plaats van een bad te nemen, even douchen. Kleding in de zak van Max en het licht niet onnodig laten branden. Opruimen van afval, hergebruik van je waterflesje en zuinig zijn op de natuur.

Duurzaamheid is echter ook: het zorgen voor jezelf en voor elkaar. Een eye opener! Wanneer we het samen goed hebben, heeft dit een positief gevolg op de samenleving en de natuur. Dit geeft positieve energie!!

De leerlingen waren enthousiast en gaan verder aan dit onderwerp werken. Het boekje laat ik in klas 5 achter, zodat ze het verhaal nog eens kunnen lezen en de waardevolle tips kunnen toepassen.

We gaan door met duurzaamheid!

Klas 5: bedankt voor jullie enthousiasme en aandacht! En ik zou zeggen: doe jullie best om de wereld een stukje beter te maken!

Klaasje Lier