Oudjaarsdag 2018

Vuurwerk 7.jpg
IMG_0342 Jan Carlo vierkant
Door Jan Carlo Bos op 31 december 2018 om 09:00

Oudjaarsdag 2018

Persoonlijk vind ik de dagen van Kerst en Oud en Nieuw mooie dagen. Allereerst om de boodschap: we mogen tijdens de Kerstdagen vieren dat Jezus voor ons, in alle eenvoud in een stal in Bethlehem, naar de wereld kwam. Ere zij God! Het zijn dagen waarin dit feest van verbinding, hoop en verwachting op vele manieren tot uitdrukking komt; in speciale samenkomsten, in kerstconcerten of kerstwandelingen. Ik vind het mooi om te zien hoeveel koren, muziek- en dorpsverenigingen hierbij betrokken zijn.

De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw staan ook vol met echte Staphorster tradities: neejjoarskoek’n (of moet ik zeggen knieperties) bakken, of wat te denken van de jaarlijkse Klompenrace, de Stappersterveldrit of de Eindejaarexpositie van onze Historische Vereniging Staphorst. Prachtige activiteiten waar velen van ons aan deelnemen of even een bezoekje aan brengen. 

Vandaag is het oudjaarsdag. Nog een paar uur en het jaar 2018 is weer ten einde. Een moment waarop je terugblikt op het afgelopen jaar. Op je eigen leven, je werk, maar ook op de politiek. En wat dat laatste betreft was het een bijzonder jaar; van campagne en verkiezingen, van onderhandelen en een (unaniem) coalitiekakkoord sluiten en van een nieuwe start maken met andere wethouders en raadsleden.   

Voor ons, als fractie van de ChristenUnie, was het ook een bijzonder jaar. Ook hier overheerst dankbaarheid! Het coalitieakkoord heeft –voor ons- herkenbare ambities. We hebben een mooi team met (nieuwe) raadsleden en schaduwraadsleden die vol energie zitten. Een nieuwe wethouder, die namens de ChristenUnie, met veel toewijding zijn plek heeft ingenomen. 

In het afgelopen jaar zijn we actief aan de slag gegaan om ons in te zetten ‘voor de bloei’ van onze dorpen. Of het nu gaat om de verkeersveiligheid van onze schoolgaande kinderen, onze zorg voor oudere en kwetsbare dorpsgenoten, of dat iedereen een passende woning in één van onze dorpen moet kunnen vinden, of onze zorg en aandacht voor de aarde waarop wij leven. We vinden het belangrijk om te investeren in gezonde en sportieve jongeren. Politiek actief zijn vanuit onze waarden en (geloofs)overtuigingen, in alle dagelijkse zaken. Tegelijkertijd willen wij ook uitdagingen in onze samenleving blijvend onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken; ik denk aan het (verborgen) drugs- en alcoholgebruik in onze dorpen. We hopen ook in het nieuwe jaar te kunnen werken aan onze doelen. 

Als fractie willen we in verbinding staan met onze samenleving: tijdens onze #opdefietse-gesprekken, een politiek café of op andere wijzen van contact. Het zijn waardevolle gesprekken die input geven aan ons raadswerk. Tegelijkertijd hebben we ook vertrouwen in de kracht van onze Staphorster samenleving. Meerdere ontwikkelingen zijn in 2018 vanuit de samenleving ontstaan, die ook in het nieuwe jaar verder vorm en inhoud gaan krijgen. We zijn ervan overtuigd dat wij een bijzondere, maar ook een unieke samenleving vormen. En daar mogen we ook best een beetje trots op zijn.  

Op deze laatste dag van het jaar kijken we ook vooruit. Het jaar 2019 staat voor de deur. We hopen met dezelfde energie door te kunnen gaan. Het nieuwe jaar is voor ons allen nog een gesloten boek. Maar we mogen leven in het vertrouwen dat  ’wat de toekomst ons ook brengt’ Hij bij ons zal zijn. Laten die woorden voor ons allen een boodschap van hoop en liefde zijn voor het nieuwe jaar. 

Ik wens iedereen een goed uiteinde toe. En alvast een ‘gelukkig neejjoar!’

Groet,
Jan Carlo Bos
Fractievoorzitter ChristenUnie Staphorst

Deel dit bericht