Staphorst in beweging!

Obstacle run
IMG_0342 Jan Carlo vierkant
Door Jan Carlo Bos op 16 maart 2018 om 23:02

Staphorst in beweging!

Vorig jaar deed ik mee aan de Obstacle Run in Staphorst. Een pittig parcours, maar wat een prachtig evenement! Georganiseerd door jonge en actieve Staphorsters, inwoners die geïnteresseerd komen kijken en het lokale bedrijfsleven dat zich van haar beste kant laat zien met allerlei hindernissen. Een aansprekend initiatief om als gemeente trots op te zijn!

Wist u dat er meer dan 30 sportverenigingen in onze gemeente actief zijn? Allemaal met hun leden, besturen en eigen vrijwilligers. Laten we er zuinig op zijn! De trend van ongeorganiseerd sporten en bewegen is eveneens zichtbaar. Wat te denken van de populariteit van hardlopen, fietsen of actief bezig zijn in de sportschool. Of van het innoverend sportaanbod, zoals bootcamps, indoor survivalbaan of de nieuwe MTB-route in de Zwarte Dennen. Het kan allemaal in onze gemeente.

Over het belang van een gezonde leefstijl met voldoende sport en beweging kan geen twijfel bestaan. Als ChristenUnie willen wij daarom investeren in een gezonde en vitale samenleving en onze kinderen en jongeren stimuleren om gebruik te maken van dit prachtige sportaanbod, door:

  • Kinderen/jongeren uit gezinnen met een sociaal minimum gratis of met korting te laten sporten.
  • Sportkennismakingslessen aan te bieden tijdens het bewegingsonderwijs op basisscholen.
  • Ruimte te bieden voor innoverende en aansprekende sportinitiatieven, zoals de Obstacle Run en de Triathlon.
  • Openbare ruimte in te richten voor veilig, sportief en recreatief gebruik, waaronder verlichting van de Schipgravenweg in Rouveen.

Kortom: Staphorst in beweging!

Jan Carlo Bos - plek 2 kandidatenlijst ChristenUnie Staphorst

Deel dit bericht

Labels: