En wat voor lente!

blog Alwin 23-03-2018-3a
IMG_0297 Alwin vierkant
Door Alwin Mussche op 23 maart 2018 om 18:08

En wat voor lente!

De lente begint, schreef ik in mijn vorige bericht. En wat voor lente… 2897 mensen hebben een vakje rood gemaakt bij de ChristenUnie. Ruim 700 stemmen meer dan vier jaar geleden. Ruim 1100 stemmen meer dan vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen. Verwonderd. Ik ben heel erg blij dat ik samen met Jan Carlo, Klaasje, Luuk en Meilof de inwoners van de gemeente Staphorst mag vertegenwoordigen. Dankbaarheid overheerst.  We beseffen dat we door deze verkiezingswinst een verantwoordelijkheid hebben gekregen waar we open en zorgvuldig mee willen omgaan.

Als partijen verkiezingen winnen, zijn er ook partijen die verkiezingen verliezen. Volgende week nemen we afscheid van een aantal raadsleden die graag waren doorgegaan. Het zijn collega’s waar ik de afgelopen jaren mee heb samengewerkt. Ondanks meningsverschillen en politieke strijd, heb ik veel waardering voor het werk wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan. Ze hebben zich voor onze gemeente ingezet en verdienen daar alle respect voor.

En dan de nieuwe periode met een nieuw gekozen raad. Wat zegt deze verkiezingsuitslag? Wat is de duiding? Wat verwacht u van uw nieuwe raad? Hoe moet het gemeentebestuur eruit komen te zien? Welke plannen moeten gerealiseerd worden en welke juist niet? Er is werk aan de winkel voor de 17 nieuw gekozen raadsleden om deze vragen te beantwoorden. Dat kan bijvoorbeeld volgende week in een duidingsdebat waarbij de raadsleden aangeven hoe ze deze verkiezingen interpreteren en welke vervolgstappen gezet moeten worden.

Uiteraard hopen we als ChristenUnie in de onderhandelingen aan tafel te kunnen zitten om met andere partijen de verbinding te zoeken met alle inwoners. De SGP gaat als grootste partij (net 71 stemmen meer…) zaterdag met elke partij een gesprek aan. Wat mij betreft is de daarop volgende stap een open duidingsdebat waarin de nieuwe raad het gesprek aangaat over de komende bestuursperiode.

Als 17 raadsleden zullen we samen het goede moeten zoeken voor alle inwoners van onze gemeente. 

Alwin Mussche

Fractievoorzitter ChristenUnie Staphorst

Deel dit bericht

Labels: