Blogs per auteur

  1. IMG_6666a.jpeg
    Alberto.jpg
    Door Alberto Schra op 30 oktober 2024

    #opdefietse Melkveebedrijf Bloemhof

    Vorige week is de ChristenUnie-fractie op werkbezoek geweest bij het melkveebedrijf van de familie Bloemhof in Punthorst. Daarbij waren ook melkveehouder Henri Timmerman, Klaas Jan Coster van Coster Voertechniek en Edgar van Nunen van Novus AgroEcology aanwezig. Dit bedrijf is de leverancier van Kopros. Kopros is het Griekse woord voor mest en daar heeft het dan ook alles mee te maken.

    Lees verder
  2. Appartementencomplex Rouveen 4a.jpg
    Nelie Huls.jpg
    Door Nelie Huls op 18 oktober 2024

    Bezoek appartementencomplex begeleid en beschermd wonen in Rouveen

    Afgelopen dinsdagochtend, 15 oktober waren we als fractie van de ChristenUnie op bezoek bij het appartementencomplex voor begeleid en beschermd wonen in Rouveen, in de volksmond ook wel de oude Levensboomlocatie genoemd, nu locatie Esdoornlaan. Hier wonen nu 20 mensen waarmee het complex vol zit. De begeleiding wordt 24 uur per dag geboden door zorgaanbieder Omega Groep.

    Lees verder
  3. Staphorster erepenning.jpg
    Alberto.jpg
    Door Alberto Schra op 10 oktober 2024

    Staphorster erepenning

    In november 2023 heeft de ChristenUnie-fractie het initiatief genomen om een gemeentelijk waarderingsteken in te gaan stellen. Een erepenning, voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving.

    Dit initiatief kreeg brede steun vanuit de gemeenteraad. Het college heeft dit voortvarend opgepakt en afgelopen dinsdagavond is de verordening hiervoor door de gemeenteraad vastgesteld.

    Lees verder
  4. Gedenksteen Kamp Conrad 2 .jpg
    CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
    Door ChristenUnie Staphorst op 3 oktober 2024

    ChristenUnie fractie poetst gedenksteen Kamp Conrad in Rouveen

    Bij het krieken van de dag ging de fractie van de ChristenUnie op pad om de gedenksteen op de kop van de Conradsweg te poetsen. Het is vandaag precies 82 jaar geleden dat een grote groep Joodse mannen werd afgevoerd vanuit Kamp Conrad richting Westerbork.

    Fractievoorzitter Alberto Schra: “Bijna elke dag kom ik wel een paar keer langs dit monument. Iedere keer moet ik denken aan de groep Joden die hier de drempel naar de dood overgingen. Wat ging er in hun hoofden om, toen ze deze tocht maakten?”

    Lees verder
  5. Schipgravenweg 2a.jpg
    Klaas 63.jpg
    Door Klaas Piel op 27 september 2024

    Hoop op vrij liggend fiets- en voetpad Schipgravenweg de bodem in geslagen

    De werkzaamheden van de uitvoering van de eerste fase van het Verkeersplan Rouveen zijn in volle gang en met een vrij liggend fiets en voetpad, in fase 2, was de cirkel rond geweest.

    Na een lange aanloop werd het afgelopen dinsdagavond tijdens raadsvergadering duidelijk dat er geen meerderheid in de gemeenteraad van Staphorst is voor een vrij- liggend fiets- en voetpad langs de Schipgravenweg. Door een amendement van de SGP, het CDA en de PvdA ging er een streep door deze vurige wens van veel inwoners van Rouveen. De veiligheid van de vele voetgangers en fietsers verbeterd daarmee helaas niet.

    Lees verder
  6. Wonen in Staphorst. 2jpg.jpg
    Meilof.jpg
    Door Meilof Troost op 13 juni 2024

    Wonen in Staphorst

    Eind vorig jaar werd er onderzoek gedaan naar de behoeften op het gebied van wonen in onze gemeente. Daaruit bleek dat er in de periode tot 2030 duizend woningen moeten worden gebouwd om aan de vraag te kunnen voldoen. En in het decennium daaropvolgend nog eens 1000 woningen.

    Lees verder
  7. Maidenspeech Nelie 2.jpg
    CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
    Door ChristenUnie Staphorst op 9 april 2024

    Maidenspeech Nelie Huls

    Nelie Huls hield dinsdagavond 9 april 2024 haar eerste bijdrage (maidenspeech) in de gemeenteraad van Staphorst. Zij gaf een inkijk in haar werk in het speciaal onderwijs, haar persoonlijke overtuiging en sprak over het voorrecht om nu als volksvertegenwoordiger actief te mogen zijn.

    Lees hier haar hele bijdrage over begrotingswijziging/kadernota Regionaal Serviceteam Jeugd (RSJ) IJsselland.

    Lees verder
  8. Starterslening.jpg
    Meilof.jpg
    Door Meilof Troost op 15 maart 2024

    Starterslening. Een goed idee of juist niet?

    In de raadsvergadering van 12 maart 2024 werd er in de gemeenteraad een debat gevoerd over de Starterslening. De aanleiding was een brief van onze Jongerenraad Staphorst, die aandacht vroeg voor deze regeling. Jarenlang is er goed gebruik gemaakt van deze regeling, maar hij moet nodig worden herzien. De belangrijkste reden is dat de maximale waarde van een woning op dit moment € 225.000,00 mag bedragen, wil een jongere in onze gemeente van deze regeling gebruik maken. Nu weten we allemaal dat er onder dat bedrag helaas niets meer te koop is binnen onze gemeente. En daarmee is de huidige regeling onbruikbaar geworden.

    Lees verder
  9. Typisch Stapperst (2).jpg
    Meilof.jpg
    Door Meilof Troost op 17 februari 2024

    Typisch STAPPERST

    In de raadsvergadering van 13 februari 2024 werd de nieuwe cultuurnota besproken. Staphorst en cultuur? Wat is eigenlijk cultuur? Kort gezegd: dat is alles wat door mensen is gemaakt, dus alles wat niet valt onder de noemer: natuur.

    Met een aantal voorbeelden hebben we aangetoond dat Staphorst eigenlijk één en al cultuur is. Veel van wat we doen en laten komt voort uit onze eeuwenoude gewoontes en tradities. Gewoontes en tradities die niet vaststaan, geen vaststaande feiten zijn, maar die zich mee bewegen en aanpassen aan de tijd.  Al eeuwenlang worden de mooiste creaties gemaakt met penseel en verf. In en om de huizen, alles even schilderachtig, al jarenlang een bron van inspiratie voor schilders en fotografen vanuit de wijde omgeving. De mooiste creaties zelfs tot in het achterhuis. Want zelfs de koeien stonden tussen de versierde balken. Denk daarbij ook aan de sierlijke hekwerken langs de Diek en in het veld.

    Lees verder
  10. KK-3-2.jpeg
    Klaas 63.jpg
    Door Klaas Piel op 17 januari 2024

    Een monsterklus aan de Klaas Kloosterweg

    Eind jaren 20 van de vorige eeuw werd er langzaam een begin gemaakt met de grote herinrichting van Nederland. Eerst via de ontginningsmaatschappij Overijssel en later door middel van verschillende ruilverkavelingen. Zo is ook het grondgebied van de gemeente Staphorst drastisch gewijzigd. Optimalisatie en efficiëntie voor een betere toekomst was de achterliggende gedachte. De crises tijdens de jaren dertig met veel werkloosheid als gevolg heeft een belangrijke boost gegeven aan de vele ruilverkavelingsprojecten in Nederland.

    Lees verder