#Opdefietse: Initiatief supermarkt Rouveen en Generaal Eiserhowerlaan

Opdefietse Supermarkt Rouveen 1a.jpg
CU-Logo-Staphorst-Impact-in-Cirkel-RGB.png
Door ChristenUnie Staphorst op 6 januari 2022 om 21:00

#Opdefietse: Initiatief supermarkt Rouveen en Generaal Eiserhowerlaan

Nu de feestdagen en een periode met allerlei (campagne)activiteiten weer achter de rug zijn, heeft de fractie weer de lokale politieke draad opgepakt. Luuk Hoeve en Jan Carlo Bos zijn met de blauwe fiets op bezoek geweest bij de initiatiefnemer voor een supermarkt in Rouveen en daarna hebben ze een gesprek gevoerd met buurtbewoners van de Generaal Eisenhowerlaan in Staphorst. Beide onderwerpen komen aan de orde tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 18 januari 2022.

Het idee voor de supermarkt in Rouveen speelt al een langere periode. Sinds 2010 is de initiatiefnemer al bezig met het ontwikkelen van plannen hiervoor. Na een eerdere bespreking in de gemeenteraad op 19 januari 2021 zijn de plannen weer aangepast. We zijn nu door de initiatiefnemer bijgepraat over de ontwikkelingen in de afgelopen periode en welke wijzigingen zijn doorgevoerd.

De buurtbewoners aan de Generaal Eisenhowerlaan hebben aandacht gevraagd voor de plannen van het College van Burgemeester en Wethouders voor het plaatsen van flexwoningen op een speelvoorziening/trapveld. In het gesprek hebben zijn hun bezorgdheid en ongenoegen kenbaar gemaakt over de wijze waarop het college en Vechthorst communiceren. Ook leven er nog meerdere vragen in de buurt. Het is goed om op deze manier te horen wat er leeft in deze buurt.

Opdefietse Gen Eisenhouwerln 2a 

Het is mooi om zo, ook in het nieuwe jaar, weer actief te kunnen zijn. We vinden het fijn om even met eigen ogen de situaties te bekijken en ook om (eerst) met onze inwoners op deze wijze in gesprek te gaan. Het levert ook informatie op die we gaan gebruiken in de voorbereidingen op en tijdens de komende raadsvergadering.

Fractie ChristenUnie Staphorst 
fractie@staphorst.christenunie.nl 
#naarelkaarluisteren 

Deel dit bericht