Ondernemer!

Ondernemer 1.JPG
Alberto.jpg
Door Alberto Schra op 19 november 2021 om 21:00

Ondernemer!

Toen ik in 2018 raadslid werd moest ik aangeven wat mijn nevenfuncties waren. Ondernemer, dat was ik, dat ben ik, al 24 jaar lang. Het was alleen wat verwarrend om te horen dat het ondernemerschap een nevenfunctie was. Voor mijn gevoel was het raadslidmaatschap de nevenfunctie ;-). Maar dat terzijde.

Vandaag, 19 november, is het de dag van de ondernemer. Als ik aan Staphorst denk, dan denk ik ook aan ondernemers. En ben ik dankbaar dat ik zelf ondernemer mag zijn in deze prachtige gemeente. Dat we met ons bedrijf ook veel Staphorster ondernemers mogen ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Als ik aan ondernemen in Staphorst denk, dan denk ik aan werklust: het Staphorster arbeidsethos. De mouwen opstropen en aan de bak. Dan denk ik aan vakmanschap, aan de makers. Aan innovatie en de drang om dingen beter te doen, slimmer te doen en te vernieuwen.

Ondernemer 2a

Of het nou om zakelijke dienstverlening gaat, om de houtindustrie, de metaalbranche, techniek, de landbouw, de horeca of de retail. In alle sectoren hebben we in Staphorst ondernemers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor hun bedrijf. Die zuinig zijn op hun personeel en hun medewerkers koesteren, als kostbaar menselijk kapitaal. We helpen elkaar en zorgen voor elkaar. Support your locals, was een veelgehoorde kreet de afgelopen periode waarin het niet voor iedereen gemakkelijk was om het hoofd boven water te houden. En ik heb het gevoel dat dat in Staphorst ook echt handen en voeten kreeg: waar we konden, kochten we lokaal en hielpen we elkaar. Laten we dat ook vasthouden, ook in de onzekere tijd die nog voor ons ligt. Komt er een nieuwe lockdown? En wat zullen de gevolgen zijn voor jouw bedrijf, voor mijn bedrijf?

Ondernemer 3a

Het is belangrijk dat ook in de gemeenteraad van Staphorst ondernemers vertegenwoordigd zijn. Gelukkig is dat het geval: onze raad kent meerdere ondernemers die vanuit hun visie naar Staphorst kijken en gezamenlijk met de gehele gemeenteraad naar het beste voor Staphorst zoeken.

Het is mooi om er onderdeel van de mogen zijn: ondernemend Staphorst. We helpen elkaar. We doen het samen!

Beste ondernemers, het ga jullie goed in Staphorst!

Namens de ChristenUnie,
Alberto Schra

Deel dit bericht