De Wereld Draait Door…?

Blog corona 1b.jpg
Alberto.jpg
Door Alberto Schra op 3 april 2020 om 20:12

De Wereld Draait Door…?

Vorige week vrijdag konden we na 15 jaar getuige zijn van de laatste uitzending van De Wereld Draait Door, op NPO1. Met Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts.

In deze uitzending bracht Ilse de Lange op prachtige wijze het lied Turn! Turn! Turn! van The Byrds ten gehore. Ontroerend mooi om dit lied in de context van het kwetsbare leven van dit moment te horen.

Mocht je dit fragment even terug willen zien, klik dan hier

 

Als christen hoor je het woord van God erin doorklinken. Het lied is bijna een letterlijke vertaling van Prediker 3, vers 1 tot 8.

Er is voor alles in het leven een geschikte tijd. Op dit moment is het een tijd waarin veel mensen ziek worden. Als gevolg van het coronavirus. Veel mensen overlijden. Maar voor velen geldt ook: er is een tijd om beter te worden.

De Wereld Draait Door…? Maar is dat wel zo? Op dit moment lijkt de wereld voor velen wel stilgevallen. De Wereld Draait Door, Deo Volente..! Als God het wil..! Zo God het wil..!

De corona-crisis zet de mensheid stil, maakt ons ook onzeker: wat zal ons de toekomst brengen?Blog corona 1.jpg

Als mens hebben we de toekomst niet onder controle, maar weten we ons afhankelijk van de Ontwerper, onze God, Ontwerper en Schepper van al het leven.

In 2018 ging de gemeenteraad van Staphorst van start met het coalitieakkoord genaamd Samen, voor elkaar! Hoe zeer geldt dat niet nu, in ons dorp, dat ook gebukt gaat onder de gevolgen van de corona-crisis. Samen, voor elkaar! We zien allerlei initiatieven ontstaan in ons dorp, mensen bieden elkaar hulp aan in de Facebook-groep Corona Hulp Staphorst. Spontaan verschijnen er langs de Oude Rijksweg bakken om vuurwerkbrillen in te zamelen. Jongeren sluiten keten. Kerken passen de erediensten aan en zenden ze uit via het internet. Laten we niet verslappen om met elkaar de richtlijnen die de landelijke overheid heeft vastgesteld nauwkeurig te volgen.

Samen, voor elkaar!

Met hartelijke groet,
Alberto Schra

Foto's: Anita van der Veen - Rouveen

Turn Turn.jpg