Van raadszaal naar het klaslokaal

Dag van de duurzaamheid 4
IMG_0241 Klaasje vierkant
Door Klaasje Lier op 10 oktober 2018 om 14:06

Van raadszaal naar het klaslokaal

Vandaag is de “dag van de duurzaamheid”.  In dat kader ben ik op bezoek geweest in drie klassen van de basisschool de “Triangel” om deze dag in het zonnetje te zetten! Het verbaasde mij dat kinderen zo jong al zo bekend zijn met het fenomeen “duurzaam”: minder lang douchen, afval scheiden, geen onnodige verlichting laten branden, zwerfafval opruimen.....

In 2050 wil de gemeente Staphorst energieneutraal zijn. Een hele uitdaging! Waar kun je dan beter beginnen dan bij de jeugd? Zij hebben in deze de toekomst in handen. Leren om goed met de schepping om te gaan. Waar zij de toekomst nog gaan bouwen, zijn u, jij en ik bezig om de weg te banen voor een duurzame toekomst. Gisteravond in de raadsvergadering is er opiniërend over de energietransite gedebatteerd. Geweldig dat we als raad elkaar hierin kunnen vinden. Dat geeft positieve energie. Dat moeten we aan de komende generatie doorgeven. Het mooie is dat u, jij en ik zelf al veel kunnen doen voor een duurzame toekomst. Dat hoeft niet veel te kosten, slechts een beetje energie...!!

Zie ook weblog-Staphorst: “Wethouder Mussche leest voor aan leerlingen Koning Willem-Alexanderschool over thema Nieuwe Energie”.

Deel dit bericht