Onze strijd tegen eenzaamheid

Boks - jong en oud
IMG_0241 Klaasje vierkant
Door Klaasje Lier op 6 maart 2018 om 22:04

Onze strijd tegen eenzaamheid

Sinds het overlijden van opa is oma (78) eenzamer geworden. Samen iets ondernemen, koffiedrinken of een spelletje doen; het is allemaal verleden tijd. Ze vindt het eng om er alleen op uit te gaan. Zeker met deze kou blijft ze maar liever binnen. De (klein)kinderen hadden zich voorgenomen om regelmatig langs te komen, maar (hoe herkenbaar) het schiet er in de drukte van alledag zo vaak bij in.

Wist u dat 46% van onze inwoners van 65 jaar en ouder aangeeft zich eenzaam te voelen? Dat is bijna de helft! En natuurlijk is eenzaamheid een breed begrip: wat de één als eenzaamheid ervaart, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Desondanks vinden wij het een verontrustende uitkomst en voor ons onacceptabel!

Als samenleving hebben we een verantwoordelijkheid om eenzaamheid tegen te gaan. Omzien naar elkaar, juist in de gemeente Staphorst.

Als ChristenUnie willen we eenzaamheid bestrijden:

  • preventieve huisbezoeken aanbieden bij alle 70-plussers
  • hulpmaatjes initiatieven ondersteunen
  • zorgen voor goede dagbesteding

Klaasje Lier - plek 3 kandidatenlijst ChristenUnie Staphorst

Deel dit bericht

Labels: